Angelica Gaintatzi

Aktiv hundpromenad

Ibland är det tråkigt både för dig och din hund på promenaden. Ni går kanske samma vända varje gång och behöver lite nya idéer på hur du kan göra promenaderna lite roligare.

Här är några sätt att aktivera din hund på promenaden:

  1. Lek och interagera: Ta med dig en leksak eller en boll och kasta den framför dig för att få din hund att springa efter den. Du kan också använda en dragkamp-leksak för att aktivera hunden och uppmuntra till interaktion.
  2. Utmana med kommandon: Under promenaden kan du ge din hund olika kommandon, som att sitta, ligga, stanna eller komma på inkallning. Detta hjälper till att hålla hunden mentalt engagerad och fokuserad.
  3. Byt riktning: Istället för att bara gå rakt fram kan du ändra riktning och gå snabbt, långsamt eller i zigzagmönster. Detta ger hunden en chans att följa med och hålla sig alert.
  4. Använd sinnet av lukt: Låt din hund nosa runt och utforska olika dofter längs promenaden. Detta är ett naturligt sätt för hunden att aktivera sitt luktsinne och stimulera sinnet.
  5. Ge möjlighet till social interaktion: Om din hund är social kan du låta den träffa andra vänliga hundar eller människor på promenaden. Detta ger hunden en chans att leka och interagera med andra.
  6. Använd belöningar: Ta med dig godbitar eller belöningar och ge dem till din hund när den utför något bra eller lyssnar på dina kommandon. Detta hjälper till att stärka positivt beteende och gör promenaden mer engagerande för hunden.

Kom ihåg att anpassa aktiviteterna efter din hunds behov, fysiska förmåga och träningsnivå. Var också noga med att följa lokala regler och bestämmelser för hundar under promenaden. Ha kul och njut av tiden tillsammans med din fyrbenta vän!