Köpvillkor

1. Allmänt

För att genomföra ett köp på divinedog.se krävs det att du är över 18 år. Är du under 18 år krävs enligt Föräldrabalken målsmans medgivande. Genom din beställning på divinedog.se godkänner du de vid tiden publicerade villkor som anges nedan och intygar att de uppgifter du lämnar om dig själv är korrekta. Med benämningarna vi, våra, vårt och oss avses nedan Divine Dog.

Företagsinformation:

Divine Dog AB

Prästgatan 39, 774 35 AVESTA

Tfn: 010 – 601 31 01

Org.nr: 559482-4277

2. Köp

Vid beställning från Divine Dog träffas avtal om köp först när vi bekräftat beställningen genom en e-postad orderbekräftelse. Förekommer det felaktigheter (t.ex. felaktigt pris eller tryckfel/felskrivning) i orderbekräftelsen förbehåller vi oss rätten att korrigera felet i efterhand.

Beställning och orderbekräftelse

När vi har mottagit din beställning får du en orderbekräftelse från oss till din e-postadress. Där finner du uppgifter om produkter, priser, betalsätt och leveransadress. Kontrollera att din orderbekräftelse stämmer överens med vad du har beställt. Om något skulle vara fel i beställningen så kontakta oss på e-post: info@divinedog.se eller telefon 010 – 601 31 01 vardagar mellan 09.00 – 17.00. Om en vara tagit slut i lager kontaktar vi dig snarast på din e-postadress.

3. Leverans

Divine Dog skickar beställningar alla helgfria vardagar. Divine Dog levererar inom hela Sverige och vi använder Postnord. Normalt sett skickar vi din order inom 48h (helgfria vardagar) och leveranstiden hem till dig är 1-3 vardagar (beroende på tillgängliga leveransalternativ i ditt område) från det att vi mottagit din order. Leveranser som sker med lantbrevbärare dröjer ytterligare 1-2 arbetsdagar utöver den normala leveranstiden. I vårt sortiment finns också beställningsprodukter, dessa produkter lagerhåller vi inte själva utan dessa måste beställas från våra leverantörer innan vi kan leverera dem hem till dig. Beställningsprodukter har upp till 10 arbetsdagars leveranstid. Vid köp över 499 kr är det fri frakt. Vid köp under 499 kr debiteras du en fraktavgift på 49 kr beroende på val av fraktbolag.

Fraktkostnad

Fraktavgiften inom Sverige är 49 SEK. Fraktfritt vid köp över 499 SEK inom Sverige. Fraktavgiften till Norge är 69 SEK. Observera att vi inte kan skicka vissa burar och bäddar till Norge. Information finns på respektive produkt. Fraktavgiften till Danmark är 69 SEK. Fraktavgiften till övriga Europa är 79 SEK.

Leveransalternativ

Postnord

Normalt tar det 1 – 2 vardagar att leverera till dig efter att det har skickats från vårt lager. Fraktkostnaden är 49 SEK (fraktfritt över 499 SEK) Mindre paket levereras i första hand som varubrev direkt till din brevlåda. Större paket skickar med Postnord till ditt närmaste Postnordombud. När paket har kommit fram till Postnordombudet får du en avisering antingen på SMS eller på din e-postadress. Du kan nu hämta ditt paket med hjälp av legitimation och spårningsnummer.

Spåra och hämta ut ditt paket
Om du av någon anledning saknar aviseringen går det bra att hämta ut paketet med kolli-id/spårningsnummer. Detta hittar du i leveransbekräftelsen som skickats till din e-post adress eller så kan du kontakta oss på e-post: info@divinedog.se så hjälper vi dig att spåra ditt paket eller ge dig kolli-id/spårningsnumret.

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket därav tar vi ut en avgift om 250 kr om ett paket inte hämtas ut. Om du ångrar ett köp och vill returnera varan måste du först hämta ut paketet och därefter returnera paketet.

Leveransförsening

Leveranstiderna kan bli längre om förseningar hos Postnord uppstår på vägen. Om du inte har mottagit ditt paket inom 10 dagar från det att du gjorde din beställning så kontaktar du Divine Dog via e-post info@divinedog.se eller telefon 010 – 601 31 01.

Transportrisk

Divine Dog står för transportrisken från Divine Dogs lager till kund. Vid returer står kund för transportrisken till Divine Dogs lager.

Transportskador

Om du har mottagit en transportskadad produkt ska detta anmälas direkt till Divine Dogs kundservice.

E-post: info@divinedog.se

Telefon: 010 – 601 31 01

Felaktig produkt

Har du mottagit en felaktig produkt bör detta anmälas direkt till Divine Dogs kundservice.

E-post: info@divinedog.se

Telefon: 010 – 601 31 01

Nya regler för försändelser till Norge fr.o.m. 1 april 2020

Kundene våre i Norge betaler norsk moms direkte når de handler i vår nettbutikk. Vi är registrert i VOEC-systemet och belaste deg mva, akkurat som om du kjøper fra en norsk nettbutikk. Produktene du kjøper fra oss innen VOEC system er fritatt for toll.

Försändelser till Norge sänds som varubrev vilket gör att vi ej kan skicka skrymmande paket. Det framgår i vår webbutik vilka varor vi ej kan sända till Norge.

Delivery time and shipping cost

Orders are sent with Postnord.

Country

Delivery time

Shipping cost

Sweden

1 – 3 days

49 SEK, free shipping over 499 SEK

Denmark

2 – 5 days

69 – 99 SEK

Norway

3 – 5 days

69 – 99 SEK

Finland

2 – 5 days

79 – 99 SEK

Åland

3 – 5 days

79 – 99 SEK

Netherlands

3 – 5 days

79 – 99 SEK

Belgium

3 – 5 days

79 – 99 SEK

Germany

3 – 5 days

79 – 99 SEK

Poland

3 – 7 days

79 – 99 SEK

Portugal

3 – 7 days

79 – 99 SEK

France

3 – 7 days

79 – 99 SEK

Spain

3 – 7 days

79 – 99 SEK

For delivery times to other countries, please contact us at info@ivinedog.se

4. Priser och betalning

Priser

Priser anges inklusive moms. Avgifter för frakt tillkommer på köpbelopp under 499 kr. Den slutgiltiga kostnaden inklusive fraktavgift anges på kassasidan. Alla priser är angivna i svenska kronor (SEK). För kunder från Norge visas priserna i norska kronor (NOK) om kunden väljer denna valuta på hemsidan. För kunder från EU visas priserna i euro (EUR) om kunden väljer denna valuta på hemsidan.

Realisations- och kampanjvaror

Priser på kampanj- eller realisationsvaror (reavaror) gäller till utsatt datum eller till varan har tagit slut på vårt lager. I de fall där slutdatum saknas gäller priset tills vi väljer att ta bort kampanjen. Vi reserverar oss för slutförsäljning och tryckfel.

Rabattkoder

Rabattkoder kan t.ex. visas på hemsidan, i nyhetsbrev eller i annonser. De gäller i onlinebutiken och skrivs in i kassan innan du går vidare till leverans och betalning. Rabattkoder gäller på ordinarie pris och kan inte kombineras med andra rabatter och erbjudanden, och de gäller normalt en gång per person. De gäller ej på bilburar, beställningsvaror eller presentkort.

Betalningsmetoder

Divine Dog erbjuder i samarbete med Klarna direktbetalning, kontokortsbetalning, delbetalning samt fakturabetalning. Denna betallösning kallas för Klarna Checkout. Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarnas villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du Divine Dog´s köp- och leveransvillkor.

Faktura

Divine Dog erbjuder fakturabetalning i samarbete med Klarna. Fakturan skickas via e-post i samband med att din beställning lämnar vårt lager. Fakturan har en förfallotid på 30 dagar. Ingen fakturaavgift tillkommer. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift samt dröjsmålsränta plus gällande referensränta. Vid beställning mot faktura görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Du kommer då få en kopia på kreditupplysningen via post eller digital brevlåda. Tänk på att vid betalning med faktura sker leveransen endast till folkbokföringsadressen.

Delbetalning

Du har också genom Divine Dogs samarbete med Klarna möjligheten att dela upp din betalning på 6, 12 eller 24 månader. Du ser enkelt vad din månadskostnad kommer att bli och du får dina alla dina köp samlade på en månadsfaktura. Det ger dig bra en överblick och du betalar bara en aviavgift. Du kan självfallet när som helst betala av den återstående skulden. Se här för fullständiga villkor gällande att dela upp betalningen.

Kortbetalning

Kortbetalning via Klarna kan användas av dig som använder VISA, Mastercard och American Express utfärdade av en svensk bank. Vid betalningstillfället fylls kortnummer, giltighetstid och CSV-kod i, i dem angivna fälten. När köpet är utfört reserveras pengarna på ditt konto och dras från kontot vid leveranstillfället. Inga kortuppgifter lagras hos oss, utan de sparas hos vår samarbetspartner Klarna som innehar SSL-certifikat och uppfyller kraven för de så kallade Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS). Säkerhetslösningen 3D-secure används i enlighet med lagkrav för kortköp.

Direktbetalning

Direktbetalning genom Klarna Checkout kan användas av dig som har internetbank hos Svenska Handelsbanken, SEB, Swedbank eller Nordea. När du genomför ett köp skickas du vidare till Internetbanken för inloggning och pengarna dras direkt från ditt konto när du godkänt ditt köp.

Swish

Via vår betalningspartner Klarna har du möjlighet att betala med Swish. Det du behöver är att ditt bankkonto är kopplat till Swish samt att du har appen installerad på din telefon.

Återbetalning

Divine Dog återbetalar pengar inom 14 dagar från den dag överenskommelse om återbetalning träffats. Vid överenskommelse om omleverans eller avhjälpande av fel vid reklamation återbetalar vi eventuella fraktkostnader inom 14 dagar från det att vi mottagit den reklamerade varan.

5. Ångerrätt

Vid köp hos Divine Dog så har du som kund alltid rätt att ångra ditt köp i upp till 30 dagar efter det att du har mottagit din order. Presentkort går inte att returnera, och inte heller specialbeställda varor såsom bilburar och galler som beställts till din specifika bilmodell. När du mottagit en order har självklart rätt att undersöka dina varor men om du har hanterat varan i en större omfattning än vad som krävs för att fastställa varans egenskaper förbehåller sig Divine Dog sig rätten att ta ut en värdeminskning vid ett eventuellt ångrat köp. Vid en beställning av varor som levereras i förpackningar som inte går att öppna utan att skada förpackningen så har du som kund rätt att öppna förpackningen för att granska din vara utan att din returrätt förbrukas. Divine Dog förbehåller sig dock rätten att göra ett eventuellt avdrag på återbetalningsbeloppet motsvarande det värde som varans värde minskat med till följd av att varan hanterats i större omfattning än vad som är tillåtet enligt lag (dvs. varan kan inte längre anses vara oanvänd/oskadd) och/eller förpackningen tillfogats större skada än vad som situationen krävt vid öppnandet av förpackningen. Du som kund ansvarar för risken vid returfrakt, vilket bland annat innefattar risken för att produkten skadas eller kommer bort under frakten tillbaka till oss. Se till att du paketerar varan väl. Du kan alltid returnera dina varor till vår webshop med hjälp av returfraktsedeln som du får via epost när du fyller i returformuläret här.

Returnera varor till vårt e-handelslager

När du fyllt i returformuläret så får du en returfraktsedel skickad till dig via epost. Denna sätter du fast utanpå paketet innan du lämnar paketet till valfritt Postnord-ombud. När du använder returfraktsedeln du får av oss så står vi för returfrakten. Väljer du att själv stå för portot så har vi ingen möjlighet att ersätta dig för detta i efterhand.

När ditt returpaket har kommit tillbaka till oss så hanterar vi returen inom 10 arbetsdagar. Vid eventuella frågor så kontaktar vi dig. Återbetalningen sker automatiskt via Klarna. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål. Vi förbehåller oss dock rätten att avvakta återbetalningen till dess att vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först. 

Byte av vara

Vi har ingen möjlighet att genomföra ett byte via vår returhantering. Vill du ha en ny vara så returnerar du den vara du inte vill ha, och gör en ny beställning på den nya varan på vår hemsida. Om du gör ett byta via en ny beställning inom 48 timmar från det att du registrerat din retur så är returfrakten gratis.

Returadress:

Divine Dog AB

Prästgatan 39, 774 35 AVESTA

Du kan läsa mer om ångerrätt vid distanshandel på Konsumentverkets sida Hallå Konsument här.

Konsumentverkets Ångerblankett.  

6. Reklamation

Samtliga varor på Divine Dog omfattas av lagstadgad reklamationsrätt på 3 år. Det är endast ursprungliga fel som omfattas av reklamationsrätten och inte sådana fel som är orsakade av normalt slitage. Reklamation av varor till Divine Dog ska göras inom skälig tid, dock inom 2 månader efter att du mottagit varan. Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR). Divine Dog tar ej ansvar för fel som uppkommit på grund av skada, slitage eller vanvård.

ARNhttps://www.arn.se/

Allmänna Reklamationsnämnden, Box 174 | 101 23 Stockholm

EU ODRhttps://ec.europa.eu/odr

När du upptäcker att det finns ett fel på varan och vill göra en reklamation kontaktar du oss snarast möjligt, antingen genom telefon eller e-post.

E-postinfo@divinedog.se

Telefon: 010 – 601 31 01

Returer skickas som paket till vårt e-handelslager. Har du handlat i webbshoppen - börja alltid med att kontakta vår kundtjänst om du vill reklamera en vara. 

Divine Dog/Retur

Prästgatan 39| 774 35 AVESTA, Sweden

7. Personuppgifter, säkerhet och sekretess

När du genomför en beställning hos oss anger du personuppgifter såsom namn, adress eller telefonnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Vi dokumenterar även all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Om du vill ha vårt nyhetsbrev kommer vi skicka produkterbjudanden och information till dig via e-post. Du kan enkelt avbryta din prenumeration genom att kontakta oss via telefon eller e-post. Som registrerad kund hos oss har du enligt personuppgiftslagen rätt att begära ut de uppgifter vi lagrar om dig. Om informationen vi lagrar om dig är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska korrigeras eller tas bort ur systemet. Vill du utföra en sådan korrigering eller borttagning av uppgifter måste du kontakta oss via telefon eller e-post.

Cookies

En cookie är en textfil som skickas från en webbsida, t.ex. www.divinedog.se till din dator där den lagras antingen i minnet (session cookies) eller som en liten textfil (textbaserade cookies). Cookies används för att ge tillgång till olika funktioner på vår webbplats. På divinedog.se används cookies för statistik, spara varukorg och momsinställningar. Om du har ställt in din webbläsare på att inte acceptera användning av cookies kommer du inte kunna använda alla funktioner på vår webbplats. Du kan enkelt ändra inställningar eller ta bort lagrade cookies genom inställningarna i din webbläsare.

8. Presentkort

Presentkort köpta från divinedog.se kommer att levereras till mottagaren som definierats av dig som ett SMS eller ett e-postmeddelande. Presentkortet kommer att levereras på det datum och den tid som du anger. Orderbekräftelse kan inte användas som presentkort. Presentkort kan användas som betalningsmetod på divinedog.se. Hela presentkortssaldot behöver användas samtidigt. Presentkortet är giltigt i 12 månader från det datum då saldot laddades till presentkortet. Saldot kan inte ändras till pengar. Divine Dog ersätter inte ett borttappat eller stulet presentkort. Presentkort kan inte returneras.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.