Starweb

Så mäter du din hund

Så här mäter du

  1. Mät hundens längd: För att mäta hundens längd, placera en måttband eller en flexibel linjal längs med hundens ryggrad från nacken till basen av svansen. Se till att måttbandet är rakt och inte för löst eller för stramt.
  2. Mät bröstomkretsen: För att mäta bröstomkretsen, ta måttbandet och placera det runt den bredaste delen av hundens bröstkorg. Detta är oftast precis bakom frambenen. Se till att måttbandet är åtsittande men inte för stramt.
  3. Mät halsomkretsen: För att mäta halsomkretsen, placera måttbandet runt hundens hals vid basen, där halsen möter axlarna. Se till att måttbandet är löst men inte för löst.
  4. Mät midjan: Om du behöver mäta hundens midja, placera måttbandet runt den smalaste delen av hundens buk. Se till att måttbandet är löst men inte för löst.
  5. Mät tassar: Mät hundens tassar genom att sätta en tass på ett papper och rita runt tassen. Därefter kan du mäta längd och bredd.
  6. Kontrollera måtten: När du har tagit dina mätningar, dubbelkolla dem för att säkerställa att de är korrekta. Det kan vara en bra idé att mäta flera gånger för att få en noggrann uppskattning.

Tips!

Har din hund mycket päls, lägg på ett par centimeter extra. Hundraser under 5 kg räcker det att lägga på 2-3 cm. Hamnar du mellan två storlekar på det plagg du är intresserad av så välj den större storleken. Nästan alla storleksbyten vi får in är till en större storlek. Lägg på 5 cm på det mått du får runt bröstkorgen för att plagget ska sitta så bekvämt som möjligt på din hund.

Tänk på att det kan skilja i storlekar mellan olika märken och tillverkare. Var därför noga när du mäter din hund. Om du fortfarande är osäker på vilken storlek som du ska välja till din hund så kontakta oss så hjälper vi dig. Blir det ändå fel storlek så är det alltid fria byten till rätt storlek.  

Genom att använda dessa tips bör du kunna mäta din hund på ett korrekt sätt. Kom ihåg att varje hund är individuell, så dessa mätningar kan vara till hjälp, men du kan behöva justera storlekarna baserat på din hunds specifika behov. Har du frågor om storlek så hör av dig till oss på info@divinedog.se. Var noga när du mäter din hund så du slipper beställer hem fel storlek i onödan.